fredag 1 maj 2009

Fredagstema: Valborg

Månadens första tema kommer från Musikanta och är Valborg. Det är en högtid (eller vad det nu är) som vi brukar fira i min familj. På den ön där jag är uppvuxen firas alltid Valborg på samma sätt och jag kan sakna det här i Göteborg. Mer om hur det firande går till står här! Men jag tror vi har hittat ett bra alternativ till min barndoms Valborg. Vi har en 4H-gård i närheten av det område vi bor i. Där är det Valborgsfirande varje år och vi bestämde oss för att testa det i år. Vi bjöd hem lite goda vänner och totalt blev vi 9 vuxna och 6 barn. Vi sågs hemma hos oss först och grillade lite och njöt av det fina vädret på altanen. Efter maten packade vi ner barnen i vagnarna och promenerade till 4H-gården. Den ligger väldigt fint med ängar och skog runt omkring. Väl där så fanns det ponnyridning, servering, körsång, fiskdamm och den traditionella brasan (men den fick tyvärr förbli otänd då det var för torrt och blåste för mycket!). Det var ett riktigt mysigt firande och barnen älskade att få rida, titta på djuren, ät korv med bröd och tittapå alla andra barn som var där. När vi var nöjda promenerade vi hem till oss igen och drack kaffe och åt morotstårta på altanen. Vi kunde sitta ute trots att det var sent och sista dagen i april! En underbar dag med underbara vänner.

Idag på första maj har Albin tagit ett stort steg, han har lärt sig cykla utan stödhjul. Det tog honom en timme sen ville han inte att vi höll i stöd-hantaget mer. Han kunde själv! En gång trillade han och det var så klart lite trist men oj vad stolt han var när han fortsatte cykla. Jag med! Oscar däremot har det inte lika roligt idag för han fått luftrörsinfektion och feber. Vi hade bjudit in till 2-årkalas i morgon och bokat lokal dagen till ära men det får vi skjuta på till en annan gång. Oscar är relativt pigg trots sin infektion men har en skällande hosta som inte låter bra. I morgon blir det en lugn dag hemma och så kommer farmor och hälsar på.

Mamma får trösta lite

Titta jag kan!

7 kommentarer:

Emmama sa...

Vilket VÄDER ni har, grattis! Sol här men så himla blåsigt. Hurra för ensamcyklningen men vad trist med hostan och det inställda kalaset! Kram till er och krya på dig till lillen!

Taina sa...

Vad skönt att datastrulet är över.Eller?
Vilken härlig Valborg ni har firat med fint väder tillika!
Bilderna på Albin är ju bara SÅ läckra. Först en där han tröstas för att i nästa en STOLT kille. UTAN stödhjul! Grattis Albin. Och grattis till Oscar, 2-åringen. Tråkigt att han ska behöva vara sjuk :(
Trevli helg på dig!
Kram

Anonym sa...

Vilket härligt långbord. Det är sommar det!
Trevlig helg!

Millan sa...

Men vilket mysigt valborgsfirande ni fick!! Osch... jag lider av svar hemlangtan den har helgen kanner jag. Ser sa harligt ut med grillning pa altanen och vad kul for killarna att prova pa att rida ocksa.
Duktiga Albin som lart sig cykla utan stodhjul. Stora killen!
Kram

Musikanta sa...

Lillmirren fyllde 22 månader igår så din Oscar och han är nästan jämnåriga, vilket jag har gissar tidigare...

Så duktig han är, Albin, som redan kan cykla. Och vilken mysig Valborg ni hade tillsammans med alla barnen.
Kram/M

Mia sa...

Emmama:Ja vi har haft underbart väder länge men nu har det blivit lite kallare igen. Hoppas ni hade en underbar helg med! Kram!

Taina: Japp, datastrulet är över. Bjarne lyckade skaka liv i den igen och det första vi gjorde var att bränna en kopia på alla bilder! Ja Albin var verkligen stolt över att kunna cykla själv, så duktig kill! Kram!

Maisoui: Visst är det härligt med långbord och sommarväder!

Millan:Vi får grilla på altanen när ni kommer hem i sommar! Albin blev nog lika snopen som vi att det gick så bra att cykla utan stödhjul. Stor kram!

Musikanta:Lillmirren är snart inte så liten längre! :-) Vi hade en jättemysig helg med underbart väder och goa vänner. Kram!

Anonym sa...

Vilket mysigt Valborgsfirande! Det behöver ju inte involvera en brasa utan kan bli bra även utan. Och det kanske är roligare med ponnyridning för barnen!
Jag förstår att ni alla var stolta över Albin som lärt sig cykla utan stödhjul! Jag tänker direkt på Lotta på Bråkmakargatan ;-) Det var strongt gjort av honom att hoppa upp på cykeln igen efter att ha trillat.
Hoppas att Oscar kryar på sig snart!
Kram