måndag 16 mars 2009

Sagostund

Innan helgen kom hade vi inga planer alls för vad vi skulle hitta på och det kan vara riktigt skönt som omväxling. Vi tog en tur och gjorde lite ärenden, bland annat en ny mobiltelefon till mig och lister till hallen. När vi ändå var ute och åkte så stannade vi på IKEA och åt lunch. Kanske inte den lyxigaste av restauranger men för en barnfamilj är det oslagbart. De har en speciell del i matsalen för barnfamiljer. Där finns små stolar och bord, filmvisning, leksaker, flera mikrovågsugnar, tallrikar, glas och bestick till barnen, närhet till skötrum och gratis blöjor om man har glömt det. Och så får alla barn gratis glass! Allt blir så mycket enklare med sådana förutsättningar. På kvällen gick vi hem till ett par kompisar i vårt område som har barn i precis samma ålder som våra. Vi åt god mat och drack gott vin medan barnen passade på att leka av sig ordentligt. Vi började titta på Melodifestivalen där men när klockan var 20:45 så var Albin helt färdig och ville bara hem och sova. Skönt att bara ha 5 minuters promenad hem!

I går träffade vi Ola, Anna-Karin och Vilmer i simhallen. Det var ett tag sedan vi var där och det är lika populärt varje gång. Vi åt lunch hemma hos efter badet och sen somnade både Albin och Oscar en liten stund. På eftermiddagen gick vi ut i det makalöst sköna vårvädret och sparkade boll i lekparken. En lite försmak av hur det kommer bli i vår och sommar! :-) När vi kom in från lekparken så satte sig Albin och läste saga för Oscar. De läste en av favoritböckerna, Thomas stora ordbok. Följande konversation utspelade sig:

A: Oscarrrr, serrr du en snögubbe? (Albin pekar på snögubben samtidigt som han säger det och han har rullande r och drar ut på dem varje gång!)
O: Dä!
A: Oscarrrr, serrr du en grrrön flagga?
O: Dä!
A: Oscarrrr, serrr du bollen som studsarrrr?
O: Stusta!
A: Nej, studsarrrrr
O: Stusta!
A: Nej, studsarrrrrrrr!
O: Stutssa!

Albin fastnar under byrån i hallen och blir ledsen.

O: Gick det bra?
A: Nej!
O. Gick det bra?
A: Nej!
O: Gick det bra!!
A: Ja, det var många sladdarrrrrrr där. Sladdarrrrr, sladdarrrrrrrr.......

Sötnosar!

På kvällen igår ringde min underbara mormor som snart fyller 89 år. Hon och morfar hade tittat på Melodifestivalen i lördags och mormor ringde och röstade på Måns Zelmerlöv. Hon tyckte han såg så trevlig och go ut! Söta lilla mormor!

Albin läser sin favorittidning om Bilarna i kökssoffan

3 kommentarer:

Taina sa...

Vilken härlig helg ni har haft! Tycker som du. IKEA är suveränt att äta lunch på när man har små barn. Snacka om att kunna koppla av eftersom barnen har fullt upp.
Skrattade gott när jag läste om rullande rrrrrr. Barn kan. Om de vill ;)

underytanjag sa...

Härliga ungar! Ja även jag har resignerat vad gäller utemat.. med barnen blir det gärna IKEA eller gula måsen.

Mia sa...

Taina: Ja IKEA kan verkligen bli lite vardagslyx!

underytanjag: Åh gula måsen har jag aldrig hört! :-) Vi kallar det gyllene bågen!