måndag 23 mars 2009

Lycka!

Den här helgen har våren kommit till Göteborg och det är så underbart. Hela lördagen spenderade vi ute i det fina vädret. Vi packade en liten picknickväska med saft och pepparkakor och tog en promenad till en lekpark i närheten. Det kändes verkligen att våren är på väg för helt plötsligt såg man grannar som man inte sett på hela vintern ute i sina trädgårdar. Barn var ute och cyklade och vi var inte ensamma i lekparken!
Albin åker motorcykel på väg till sitt jobb

Vårens första sandkaka

Oscar

I går var vi på födelsedagskalas för Fabian. Han fyllde 5 år och hade piratkalas. Efter kalaset åkte Albin och jag in till Svenska mässan där det var TUR 2009 (turism och resemässa) och träffade Pernilla, Alicia och Hugo. På mässan fanns det både researrangörer, städer, nöjesparker mm mm som ställde ut. Astrid Lindgrens värld i Vimmerby hade en monter där alla barn fick träffa Pippi Långstrump. Hon dansade och sjöng tillsammans med Kling och Klang och så bjöd de alla barn på tårta och sockerdricka. I Fritidsresors monter träffade vi Bamse och Lilleskutt och fick fina ballonger och bamsekepsar. I Göteborgs monter fanns så klart Lisebergskaninen. Som om inte detta vore nog fanns det också bussbolag som ställde ut sina bussar och dessa kunde man ju så klart klättra in och ut i. Hurra! Albin var helt salig efter ett par timmar på mässan och en underbar sak med barn är ju att de verkligen tror att det är den riktiga Pippi och den riktiga Bamse som de träffar. En trött men lycklig Albin höll på att somna i bilen på väg hem med bamsekeps på huvudet och bamseballong i handen.


Den här veckan är en kort arbetsvecka för mig eftersom jag åker till Bristol och hälsar på Camilla på onsdag. Det ska bli så underbart roligt att ses och jag stannar ända till måndag.

5 kommentarer:

Erica sa...

Det låter som att ni haft en underbar dag :D
Vi får hoppas att våren är på väg "på riktigt" nu :)
(Och att den även kommer till oss här uppe i norr...)

MVH /Erica Pettersson

Anonym sa...

Fick ni snö inatt i Göteborg också? Jag hoppas i alla fall att det töar bort, fort! Men en skön helg verkar du i alla fall ha haft! Kul att åka till Bristol!

Mia sa...

Erica: Ja nu vill man ha vår och kunna lägga undan alla varma kläder.

Lena: Nej vi fick ingen snö inatt men det ska visst komma senare i veckan. Jag får åka till våren i England!

Taina sa...

Vlken mysig helg! Får en liten längtan efter Bamse och Pippi. Dem träffar vi ju inte här precis. Här är det mest Dora som gäller för vår 5-åring.
Skönt med en kortvecka :)
Kram

Mia sa...

Taina: ja det var en höjdare att träffa Pippi mfl. Det får nog bli en tur till Astrid Lindgrens Värld till somamren. Kram!