måndag 1 juni 2009

Sol och värme

Nu har sommaren kommit. Helgen har varit underbart varm och skön och solen har skinit från en molnfri himmel. Värmen är kvar idag med och jag har precis kommit tillbaka efter salladslunch i en park i närheten. Man får passa på att gå ut när man kan!

I torsdags åkte Albin med farmor hem till Daräng. Han har haft en härlig helg där med massor av lek och bus. Vi har haft en mysig helg hemma med Oscar och det var bra att få rå om honom själv ett par dagar, både för honom och oss. Fast det märktes att han saknade Albin för han frågade efter honom flera gånger om dagen. Vi har grillat varje kväll och knappt velat gå in eftersom det varit så varmt och skönt.

Oscar hjälper till att tvätta stora bilen

Saft och bulle hemma hos farmor i Daräng

Vad gör man inte för att kunna titta på traktorn på åkern! Oscar fick nog fel pall!

Albin hjälper mig att klippa gräset. Bäst att ha hörselkåpor på!

Picknik på grannens gräsmatta

Albin sover gott efter en lång dag. Solglasögonen skulle absolut vara på!

En god avslutning på en underbar helg

9 kommentarer:

Anonym sa...

Åh, vad jag längtar hem till Sverige när jag hör om alla härliga sommaraktiviteter - det är absolut inte samma sak som att bo i ett varmt och soligt land hela tiden. Pratade just med en svensk kompis här om det i helgen, att i Sverige vistas man utomhus så mycket mer under sommaren - man vill ju ta vara på det fina vädret; äter, umgås, promenerar, leker utomhus... Här är det mest om man går till stranden som man är utomhus, nästan alla restauranger har bara inneserveringar med värsta AC:n och ja, det är ju faktiskt oftast lite för varmt för att vistas någon längre tid utomhus på dagen!
Härlig bild på killarna som står på pallarna, hi hi, Oscar ser ut att stirra rakt in i trädstammen! Och så söt Albin var som skulle sova med solglasögon på!
Stor kram!

Mia sa...

petchie: ja det är något speciellt med svensk sommar. Helt plötsligt märker man att man har grannar och alla är ute så fort det är fint väder. Ikväll lekte barnen ute flera timmar efter middagen och det var 24 grader varmt! Ja Oscar drog nitlotten där och tittar rakt in i ett träd istället för att se traktorn. Men jag tror han var lika glad ändå! Kram!

Annika sa...

Härliga bilder som bara andas sommar!!!
Underbart!
Er utsikt är ju bara för fin, det har jag ju sagt förr också, men det tål att upprepas!
Söta killar!!
Visst är det härligt att utelivet börjar nu. Det är samma här. Bäst att passa på innan det blir för varmt.
Kram!!

Millan sa...

Ah vilken mysig helg!! Soligt och fint hos er ocksa. Kan vi bestalla en san har fin sommar tror du? Jag gor dig garna sallskap pa altanen med ett glas vin eller tva!!
Harligt att fa ra om Oscar lite sjalva. Det kan nog behovas ibland!! och roligt for Albin att fa lite egentid med farmor dessutom.
Men sa sot han ar dar i sangen med glasogonen pa huvudet! kram

anna of sweden sa...

Svensk sommar. Tror inte att det finns något bättre.

Åh, vilken underbar "pallbild".

Anonym sa...

Vilka helt bedårande bilder på mina helt underbara barnbarn, det sprider leenden och värme ända till Blekinge (partisk jag, självklart). Tack för din blogg Mia. Vi ses snart igen. Mamma/mormor

Mia sa...

Annika: En av de bästa sakerna med vårt hus är just läget. Helt fritt på baksidan och det är sååå skönt. Älskar den här årstiden när man är ute mer än inne! Kram!

Millan: Jag är med på vin på altanen i sommar! Många gånger om! :-) Albin hade en jättemysig helg med farmor och hittade på en massa bus. ja visst ser det roligt ut med solglasögon på, men inte så bekvämt! :-) Kram!

annaofsweden: håller helt med, svensk sommar är oslagbar! Ja visst är det en söt bils. oscar ser ingenting av traktorn men habn är lika glad ändå! Kram!

Mamma: De brås på dig! Ska bli mysogt att ses til helgen. Älskar dig! Kram!

Emmama sa...

Åh vad mycket härliga svenska sommarbilder! Längtar dit nu!

Kram!

Mia sa...

Emmama: ja svensk sommar är bäst! Kram!