måndag 15 juni 2009

Bokenäs

Vi har haft en makalöst skön helg i Bokenäs. Jag tröttnar aldrig på den underbara utsikten man har vart man än befinner dig. När vi kom upp i fredags så regnade det och det kändes väldigt konstigt eftersom vi alltid brukar ha kanonväder när vi är där. Men det finns som sagt inget dåligt väder.... På med regnkläder och stövlar och så var barnen igång i lekparken och vi satt på altanen under tak och smuttade på ett glas rött. Helt ok!

I lördags vaknade vi till lätt duggregn och bestämde oss för att besöka Havets Hus i Lysekil. En passande inomhusaktivitet. När vi kom fram till Lysekil så började det spricka upp och när det var dags för lunch så sken solen från en klarblå himmel. Underbart!

På eftermiddagen tog vi en promenad till minigolfbanan och både Albin och Oscar var jätteduktiga. Albin ville dock spela en och samma bana hela tiden! Vi grillade på kvällen och efter maten passade några av killarna på att bada bastu vid havet och vi övriga tog en promanad i kvällssolen. Alla somnade ovaggade på kvällen.


I söndags sken solen från en klarblå himmel när vi vaknade och vi satte oss uppe på berget ovanför stugorna och åt frukost. En underbar start på dagen och pojkarna tyckte det var riktigt spännande att leka på berget. Efter frukost tog vi en tur till minigolfbanan igen och fortsatte sen till bryggorna för att fiska krabbor. Det tog en liten stund innan krabborna vågade sig fram men till slut hade vi en liten fångst i hinken. De fick givetvis komma tillbaka till vattnet när vi hade fiskat klart. Medan Oscar och jag gick hem till stugan och lagade lunch så spelade Albin och Bjarne fotboll. Jag tror inte Albin gjorde mål men han var lika glad ändå! Efter lunch packade vi in oss i bilen och åkte hem till Göteborg, trötta och nöjda efter en underbar helg.

4 kommentarer:

Millan sa...

Ah vad mysigt ni har haft det! Och vilka fina foton fran vastkusten. jag vill hem NU! Kram

Musikanta sa...

Så vackert det är i Bohuslän! Var i Bovallstrand några somrar i min ungdom, men sedan blev det inte av att åka dit eftersom vi inte har någon släkt eller annan anknytning där.

Pojkarna är lika söta och härliga som vanligt. Kanske det vore något för Lillmirren att spela minigolf!
Varm kram/M

Mia sa...

Millan: ja visst är västkusten underbar, framförallt på sommaren. Snart är ni här också! Tjohoo! Kram!

Musikanta: Jag trodde inte att pojkarna skulle fixa att spela mini-golf men det gick jättebra! eller ja man kan kanske inte säga att Oscar spelade men han hade roligt i alla fall och det är det viktigaste! Kram!

Anonym sa...

Vilka underbara svenska sommarbilder! Och det där fotot på någon vattenväxt var ju bara så coolt!!
Det låter så idylliskt och svenskt på något sätt med skärdgårsöar, klippor, kräftfångst etc - inte alls vad jag är van vid som är uppvuxen i Skåne och inte har nästan någon som helst erfarenhet av skärgård!
Kram!
Kram!