söndag 21 juni 2009

"Fredagstema" - en sommardag, helg mm

Det är söndag idag, inte fredag, så mitt fredagstema kommer ett par dagar för sent. Vi är i Karlskrona och ser fram emot en veckas semester här. Vi kom hit i torsdags och stannar hela nästa vecka. Som ett brev på posten kom det fina vädret med oss ner hit på semestern. Tack för det!

I fredags firade vi midsommar med nära och kära släktingar, vi hade en riktig sommardag. Midsommar är verkligen svensk sommar. Vi började dagen med att plocka blommor till midsommarstången. Sist vi plockade blommor just där var när vi skulle pynta den herrgård vi hyrt till vår bröllopsfest. Det är 8 år sedan om en vecka men känns som igår. När midsommarstången blivit klädd åt vi sillunch på altanen. Färskpotatis, 3 olika sorters sill, ägghalvor, bröd och goda ostar. Mums! Efter lunchen dansade vi små grodorna, björnen sover och prästens lilla kråka runt en liten med perfekt midsommarstång. Efter dans och lek på gräsmattan åt vi dagens första jordgubbar i form av jordgubbstårta. Sommar på riktigt.
På midsommaraftons morgon fick Albin en sparkcykel av mormor och morfar och den tog han en tur på under eftermiddagen. Oscar kom äntligen på att han kunde trampa själv på trehjulingen och blev jätteglad över det.

På kvällen åt vi rökt lax med ännu mera färskpotatis, goda såser och sallad. Jordgubbar och glass till efterrätt, vad annars! En riktigt härlig sommardag!

Igår trotsade vi vädret och spelade släktmäterskap i golf. Vi startade i ösregn men avslutade i solsken. Golfen gick både upp och ner men det var inte det viktigaste. Vi hade en trevlig dag på golfbanan. Jens och Bjarne vann tävlingen och fick ta emot folkets jubel på kvällen.

I dag har vi varit på Barnens Gård utanför Karlskrona. Ett underbart utflyktsmål för en barnfamilj. Där finns traktorer, lekplatser, getter, hästar, studsmattor, badland, eldrivna lastbilar, mjukglass, pannkakor mm mm. Albin körde de eldrivna traktorerna i en evighet och efter ett tag så kom Oscar även på hur man skulle göra för att komma framåt och styra samtidigt. Vi provade på att kasta ägg och slå i spikar och så klappade vi getter och tittade på grisarna. Vi år lunch i solskenet och avslutade med mjukglass innan vi åkte hem med två trötta med lyckliga barn.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Vilken tur att vädret har vänt och ni har det varmt och skönt på semestern!
Jag vet inte när jag plockade blommor senast på midsommar - vet inte varför jag inte gjorde det förra året då jag faktiskt var i Sverige?! Och Prästens lilla kråka, den är så rolig att dansa. I PR blev det bara Små grodorna inklusive små grisarna - jättekul!!
Ha en fortsatt trevlig semester och grattis på bröllopsdagen i förskott - vet inte hur det blir med datoranvändandet nästa vecka i Skåne...
Kram!

Millan sa...

Vilken mysig midsommarhelg ni haft!! Barnens gard verkar toppen. Jag har aldrig varit dar men dit ska jag nog ta med Nils den har gangen.
Vad harligt med en veckas semester i Karlskrona nu. Jag blir lite avis kanner jag... vill ocksa vara dar! HOppas ni far riktig tur med vadret ocksa.
Ps, Sara har fatt en liten flicka nu :-). Pa sjalvaste midsommarafton.
Stor kram till hela familjen

Lena sa...

Hoppas ni får en fin vecka i Karlskrona! Här i Åkersberga är det för varmt att jobba!

Marianne sa...

Så härligt ni har det! Och GRATTIS på bröllopsdagen! Jättefina sommarbilder. Jag gillar den där fina midsommarstången, den är lagom stor för att kunna göra!

Kramar!