måndag 6 april 2009

Vitsippor ute i backarna står

Nu är våren här på riktigt och beviset på det ser ni här!

Albin med årets första vitsippebukett!

Vi har haft en riktigt avkopplande helg och vi inledde den med att köpa en ny kamera. Det blev en Nikon D40 och än så länge är vi väldigt nöjda med den. I lördags var vi ute i trädgården och lekparken hela dagen. På förmiddagen plockade vi fram den lilla lekstugan som Albin och Oscar fick av sin mormor och morfar förra året. Det blev ett populärt återseende. Efter lunch ville Albin cykla på sin fyrhjuling som han kallar det (en vanlig cykel med stödhjul!). Han var lite ringrostig i början men kom snart på hur man gjorde. Allt gick bra tills vi var borta i lekparken. Helt plötsligt trillar han med cykeln och faller in i buskarna. Han får en pinne rakt på ögat och blir rädd och ledsen. Tur i oturen så blundade han när han trillade så pinnen skrapade på ögonlocket och inte i ögat men det såg ändå och ser fortfarande otäckt ut. Efter olyckan höll vi oss hemma och väntade på mormor och morfar som kom på eftermiddagen. Det blev ett kärt återseende och Albin glömde ganska så snart bort att han hade slagit sig.

I går var vi också ute hela förmiddagen och Oscar premiär "cyklade" på trehjulingen med mormors hjälp. Han satt mest och åkte med men det var kul ändå. Vi hann även med en promenad och plockade lite vitsippor innan fick vi besök av Camilla, Nils och Sofia!

Mormor hjälper till!

Söta lilla Sofia

Efter lunch åkte Albin och Oscar med mormor och morfar hem till Karlskrona. Eftersom mormor har påsklov så ska de vara där och hälsa på själva ett par dagar innan vi ansluter på onsdag. Mysigt både för dem och för oss. Vi tog tillfället i akt igår och gick på bio och på restaurang. Vi såg "Män som hatar kvinnor" och hjälp vad bra den var. Jag sträckläste böckerna och risken finns alltid att man blir besviken när man ser filmatiseringen men inte denna gången. Fantastiskt bra skådespelarinsatser och trots att man visste precis vad som skulle hända så satt man som på nålar. Kul att "Flickan som lekte med elden" och "Luftslottet som sprängdes" kommer i maj respektive november, då behöver man inte vänta så länge!

5 kommentarer:

anna of sweden sa...

Våren i Sverige är något visst. Så härligt när cyklarna åker fram och vitsipporna blommar.

Men usch, vad otäckt med ögat. Det ser ont ut. Tur att det inte tog värre än det gjorde.

Kram.

Mia sa...

Anna of Sweden: Ja våren är underbar. Man blir lika glad varje år när värmen kommer och blommorna tittar upp. Ja det var tur att det inte blev värre med ögat. Som tur är så har det inte avskräckt honom från att cykla. Kram!

Taina sa...

En riktig vårlig helg med andra ord! Här är jag inte sett några vitsippor. Vet inte ens om de finns här?
Vilken tur att han blundade vid fallet!!!
Mys på nu i dagarna två. Sedan är det väl full rulle igen ;)
Kram

Västmanländskan sa...

Vilken härlig vitsippsbukett. Det är ett riktigt vårtecken der!

Mia sa...

Taina: Ja det var en härlig helg med lite löften om vad som kommer. Vi har kopplat av men längtar nu efter bus-killarna! Glad Påsk!

Västmanländskan: Ja visst är det vår när man kan plocka vitsippor!