måndag 23 februari 2009

Vinter!

Äntligen kom det lite snö så att vi kunde åka pulka! Innan jag åkte hem i fredags tog jag en tur till affären och köpte en pulka till. I lördags kom den till användning. Vi tog en promenad med två förväntansfulla barn i vagnen och letade efter lämpliga pulkabackar. Vi hittade en lagom brant backe med tillräckligt mycket snö och vi var helt själva där. Albin älskar att åka pulka och ville helst åka så snabbt som möjligt. Lyckligast blev han om vi sprang och drog hans pulka ner för backen så fort som möjligt. Att rulla ner för backen var inte så tokigt det heller! Oscar däremot var lite med reserverad. Han tyckte det var roligt men ville gärna pausa i vagnen mellan åken. Efter en timmes pulsande upp och ner för backen så traskade vi hem och åt lite lunch. På kvällen kom Jens ut och åt lite mat och så fastnasde vi framför Melodifestivalen. Vet inte riktigt varför vi fortsätter titta på det för det blir bara sämre och sämre låtar för varje gång... På kvällen började det snöa riktigt ordentligt och det kom säkert 10 cm på bara ett par timmar. Det var sååå fint och vitt överallt!

I går på förmiddagen kom Ola, Anna-Karin, Vilmer, Sandra, Tobbe och Joel och hälsade på. Vi byggde snögubbe i trädgården och åkte pulka, den här gången i en annan lite brantare backe. Mycket av snön som kom under natten låg kvar men det hade också börjat töa eftersom det var 4 grader varmt och sol. Alla var genomblöta men nöjda när vi gick hem och lagade pannkakor. På eftermiddagen var Bjarne och pojkarna ute och kastade snöboll och byggde en jättefin snölykta. Ljuset brann i flera timmar och det såg så mysigt ut när man tittade ut genom köksfönstret.

2 kommentarer:

anna of sweden sa...

Vilken fin snölykta!
Visst är det härligt att se barnen leka i snön.
Även om man, som jag, inte gillar snö själv ...

Mia sa...

Ja det är något speciellt med barn som leker i snön. De är så lyckliga och fascinerade. Jag tycker om snö om det får vara ett par minusgrader och inte bli slask hela tiden. :-)