onsdag 9 september 2009

Vem ska man tro på?

I går var jag hos läkaren med Oscar. Han har sen en lång tid tillbaka haft problem med magen och det yttrar sig genom att han är väldigt förstoppad. Vi har testat Laktulos i stora mängder (efter rekommendation från läkare) men det har alltid slutat med att vi var 3:e till 4:e dag fått ge honom lavemang för han har så ont. Vi har testat honom för gluten och laktos men det har inte gett några utslag. Vi har trots det testat att ta bort mjölk från hans kost men det hjälpte inte det heller. Han äter en varierad kost och dricker lagom med vätska. I januari var vi hos barnläkaren förra gången och då skrev hon ut Movicol. Hon hade inte hört om något barn som inte blivit av med sin förstoppning med hjälp av den medicinen. Toppen tänkte vi! Tanken var att han skulle äta Movicol i ett par månader och sen skulle vi minska dosen för då skulle magen ha stabiliserat sig. Det funkade inte, så fort vi tog bort medicinen tog det tvärstopp. Fortsätt ett par månader till sa de då. Nu har det gått nio månader sen vi började och nu ville jag gärna ha en grundligare utredning på varför det inte hjälper. Därför gick jag dit igår med Oscar. Forstätt ett par månader till sa de....hör av er efter jul.... Jag vill inte få samma svar varje gång, jag har tröttnat på det. Jag vill veta vad det är som är fel! Funderar på att ta kontakt med en dietist för barn om nu det finns....

Trots problem med magen är han en glad kille för det allra mesta, speciellt när han har en blöja på huvudet!

11 kommentarer:

underytanjag sa...

Så jobbigt för er, men han mår ju trots allt bra som du själv säger! Så då skulle jag nog fortsätta med movicol tills det iaf har gått ett år.. det är ju inte farligt och funkar.. och det kan man behöva göra vid kronisk förstoppning. Alla ev vidare utredningar är ju ett trauma i sig för honom, så jag hoppas det löser sig! Barnkliniken har väl egna dietister som ni kanske kan få fråga om råd??

Anonym sa...

Stackars liten, inte roligt med jobbig mage. Vad tråkigt att ni inte får någon grundligare utredning, men kräv att iaf få träffa en barndietist - det måste väl finnas?? Eller en vanlig dietist om det nu inte finns en speciell för barn. Jag förstår att det måste vara en himla frustrerande situation för både er och Oscar.
Lycka till!

Emmama sa...

Usch vad jobbigt och vad trist att de låter er vänta - på vad liksom? Låter som en bra ide att gå till en dietist som kan hjälpa till! Lycka till med det. Kram!

Mia sa...

Underytanjag: ja han mår bra för det mesta men behöver trots medicinen få lavemang till och från eftersom det tar tvärstopp. Då har han ont och blir sååå ledsen eftersom han vet att han efter lavemanget får jätteont. Då brister mitt hjärta. Men vi får väl fortsätta ett tag till. Tack för rådet. Kram!

Petchie: Ja det känns som att man hamnar lite på undantag eller att de svarar på rutin och inte tar det på allvar riktigt. En standardlösning på problemet som brukar funka. Ska undersöka vidare...

Emmama:Jag undrar också vad vi väntar på. Har inget hänt på 9 månader så undrar jag vad som kan hända på 3 till? Kram!

Malin O sa...

Hej, vad jobbigt för er och tyvärr så måste jag säga att jag vet hur det är. Jag har två små förstoppade barn... Tilda är dock mycket bättre nu. Jag var ett antal gånger på besök på barnavdelningen innan jag tillslut fick träffa en jättebra doktor. Vi testade också allt. Vi testade för mjölk och gluten men det gav inget utslag. Vi testade också att utesluta all mjölk i kosten i en månads tid men det blev varken från eller till. I Tildas fall var det nog så att hon helt enkelt har lätt att bli förstoppad och att hon inte tog sig tid att gå på toa. Det hela släppte och blev lite bättre när hon blev runt fyra. Då gick det att resonera med henne och hon fick helt enkelt sitta på toa tills det gav utdelning... Vi fick massor av bra tips av vår läkare och du får jättegärna höra av dig om du vill ha våra "bajstricks" men jag misstänker att ni redan har testat allt. Vet att det är jobbigt men jag tror att det blir lättare ju större han blir!

Kram - Malin O

Mia sa...

Malin: Hej! Åh det visste inte jag att både Tilda och Elliot haft samma problem som Oscar. Nej det är verkligen inte roligt. Man vill så gärna kunna hjälpa honom. Jag tar gärna emot tips på vad vi kan göra. Han har ju fortfarande blöja den här lille mannen och det kanske blir lättare när han går på toaletten. Sköt om er! Kram!

anna of sweden sa...

Usch vad jobbigt! Hoppas att det ordnar sig.
Han ser glad och piggelin ut i varje fall! ;)

Millan sa...

Fy vad irriterade! Jag forstar att ni ar frustrerande. Just magproblem ar sa jobbigt for det finns ju inget man kan gora. Nils harocksa haft rejalt med magont som liten men jag tycker det borjar ge med sig nu. Vi var ju helt overtygade om att det var mjolkallergi i borjan men vad det an var sa har han vuxit ur det nu. Jag kommer ihag att jag ibland fick en kansla av att jag skkulle vilja kunna trycka pa dem som en tub med kalles kaviar for att fa ut det som gjorde ont!
Hoppas verkligne det loser sig och att ni hittar nagon som kan utreda vad det ar som star pa!
kram

Mia sa...

anna of sweden: ja det är jobbig för honom att ha en mage som är upp och ner hela tiden. Men som sagt, han är en glad skit för det mesta ändå! =)

Millan: Jag kommer ihåg att Nils också hade problem med magen och att ni tog bort mjölk ur hans kost ett tag. Visst vill man bara kunna hjälpa dem att bli av med det som gör så ont. Vi får fortsätta förska och jaga bättre/annan läkare. Kram!

Musikanta sa...

Gå till ett privat sjukhus i stället. Det finns säkert något i Göteborg. Eller till någon annan läkare som är specialist. Han måste ju få en ordentlig undersökning. Rör han på sig normalt ska det ju inte behöva vara så...

I synnerhet som ingen av er andra har dessa problem - det är ju samma mat ni äter i alla fall...
Ge er inte!
Kramar!

Marianne sa...

Jag är absolut ingen expert, men jag tycker att det låter som om tarmarna inte rör på sig som de ska. Annars borde Lactulosen och Mobicolen ha hjälpt lite i alla fall. Jag säger som Musikanta, gå till ett privat sjukhus.

Jag slog upp Mobicol i Fass, det absorberas tydligen inte alls av tarmarna, så det sprids ingenting i kroppen av det i alla fall, verkar det som. Där står att man ska använda det minst ett år.

Men jag håller med dig. Jag tycker att man borde utreda lite mer.

Lycka till!
KRAM!