söndag 6 september 2009

Discokalas!

Igår var det dags för Albins 4-årskalas med kompisarna. Eftersom det utlovades regn och blåst bestämde vi oss för att hålla oss inne och ha discokalas. Albin älskar att dans och sjunga och kändes det temat helt rätt. Vi pyntade med ballonger och serpentiner och införskaffade en discokula som snurrade runt med olikfärgade lampor. Succé!

Efter presentöppning började vi med lite musiklekar. Innan kalaset hade vi lite idétorka på den fronten men sen kom Mora Träsk in i bilden och det passade perfekt. "Fader Abraham", "Huvud, axlar, knä och tå" mm mm och barnen var överlyckliga. Efter musiklekarna var det fri sång och dans en stund. Alla barn fick varsin mikrofon (gjord av toarulle, golfboll och aluminiumfolie!) och de sjöng för glatta livet! När det var dags för mat fick alla varsin biljett till dricka, mat och glasstårta. Väldigt spännande att få stå i kö och betala med en egen biljett i kiosken! Efter ytterligare lite sång och dans var det dags för godispåsar och sen var det 8 trötta men nöjda barn som gick hem! Albin var själv jättenöjd med sitt kalas och temat kommer säkert återkomma flera gånger.Igår kväll var det gårdsfest i området och vi firade att det var 15 år sedan området byggdes. Ett stort partytält var uppsatt på fotbollsplanen och alla gäster (90 vuxna och 40 barn!) bjöds på välkomstdrink innan maten. Bord, stolar och mat tog man med sig själv. Områdets trubadurer stod för underhållningen senare på kvällen och det blev verkligen en jätterolig fest. Albin sov över hos morbror Jens så vi traskade inte hemåt förrän midnatt. Lite småsega idag... :-) Nu ska jag snart åka in till stan för att ta tåget till Stockholm. Jag har ett möte där i morgon på förmiddagen och passar på att hälsa på kusin Pia och hennes man i deras nya lägenhet.

7 kommentarer:

Millan sa...

Men sa sota de ar de sma discodansarna :-). Vilket kul tema ocksa!! Forstar att det gick hem!
Kram

Emmama sa...

Vad kul med sånt tema! Underbar ide men de små mikrofonerna, det ska jag lägga på minnet! Kul också med gårdsfest, lät lyckat. Ha en skön vecka! Kram!

Annika sa...

KUL och gulligt!!
Discokalas med de små barnen...Awww!!
Mora Träsk is still going strong alltså dessutom!
Mysigt med gårdsfest! Ser verklgien trevligt och GOTT ut!!
KRAM!

Taina sa...

Vilket kalas med Mora Träsk! De är ju bara för bra och jag har många gånger stått där själv med barnen och hängt med.

Gårdsfesten blev rolig antar jag eftersom ni höll ut så pass länge ;)

Kramar!

Mia sa...

Millan: ja de var väldigt söta och fokuserade när de dansade! Kram!

Emmama: Microfonerna blev populära och alla ville och fick så klart ta med dem hem. Enkelt och uppslattat! Kram!

Annika: oh ja, Mora Träsk håller fortfarande på. Känns som om de alltid har funnits! Båda kalasen i lördags var lyckade! kram!

Taina: Det roliga är att Albin är rädd för Mora Träsk när han ser dem på TV men att bara höra musiken går bra! Vi hade en jättetrevlig kväll på gårdsfesten! Kram!

Anonym sa...

Vilken bra kalasidé - så genomtänkt med discotema inklusive biljetterna och kiosken!! Och Mora Träsk är still going strong :D Ha ha, Tigerjakten var min favorit...
Kram!

Mia sa...

Petchie: Tigerjakt är en klar favorit men blev lite överkurs på kalaset. Populärast var Huvud, axlar, knä o tå! jag tror att Mora Träsk fortfarande håller på och turnerar. :-) Kram!