torsdag 10 september 2009

Byteshandel

Vi har mer äpplen på vårt träd än vad vi hinner äta upp, koka saft på, frysa in mm. Jag sa till en av grannarna att hon gärna fick plocka en påse. Som tack för det fick vi underbart goda björnbär. Bra byteshandel!

6 kommentarer:

Taina sa...

Gud så härligt med frukt och bär i trädgården. Här var vi bor har INGEN något. Varken frukt eller bär. Undrar varför? Vi har ju väldigt mycket djur i och för sig men ändå. När det ska odlas så ska det odlas i STORA LASS! Typ äppelodlingar och bärodlingar i MEGA format. That´s America ;)

Kram

Millan sa...

Sa gott det ar att kunna plocka frukt och bar i sin egna (och grannens ;-)) tradgard! Vi har borjat dabbla lite med jordgubbar, orter, zuccini (som jag i och for sig inte ar sa fortjust i), purjolok, vitlok och har odlat en pumpa som vi hoppas lite pa ska komma tills siste oktober :-). I gar kom grannen in med ett helt fat paron fran deras trad sa det ar lite gott... Men jag skulle garna ha lite mer odlingar i tradgarden. Nasta ar kanske!
Vilken harlig bild pa bjornbaren dessutom!
Kram

Petchie75 sa...

Mmmm, vad gott! Min pappa berättade just i helgen att han bjudit grannen på björnbär och han hade blivit helt eld och lågor och velat ha en stickling (kanske i dubbel bemärkelse, björnbärsris har väl taggar!?). När jag var hemma i oktober-november 2007 plockade jag faktiskt mogna björnbär i vår trädgård - konstigt att det fanns bär så sent!??

Daddy O sa...

V kommer som ett skållat...låt han tro att han busar bara så är allt på 1.20 öh strax nedplockat...

Mia sa...

Taina: Det är lyxigt med egen frukt och den är jättegod! Lustigt att ni inte har det i Amerikat på samma sätt. En annan av grannarna har ett plommonträd som svämmar över och en tredje blåbärsbuskar som ger en massa god frukt. Så det blir ett givande och tagande! :-)

Millan: Åh vilka trädgårdsmästare ni blivit! =) Vi försökte odla lite sallad och örter under sommaren men de blev dåliga av allt regn... Imponerande med egen pumpa! Kram!

Petchie: Björnbär är sååå gott. Jag har haft det i filen på morgonen de senaste dagarna. Mums! Visst sticks björnbärsbuskar så det blir sticklingar i dubbel bemärkelse! =)

Daddy O: Problemet är att vi i mitten på sommaren sa till barnen att kasta in omogna äpplen som trillat ner in i buskarna. Så fort de ser ett nu moget äpple på marken så kastar de glatt iväg dem! Det är bara att komma o plocka! =)

Annika sa...

Mums, björnbär!!
O, sådana skulle jag vilja ha i min yogurt idag...
Kram!!

Perfekt byteshandel, ja!!