måndag 1 december 2008

En vecka kvar

Om precis en vecka, den 8/12, får vi besked om vilka 45 som blir uppsagda från den 31/12. Det har så klart förekommit en massa spekulationer från det att varslet kom men ingen vet hur organisationen kommer se ut eller vilka som drabbas. Stämningen har ganska så länge varit smått uppgiven och det är inte många som är motiverade vilket man kan förstå. Själv försöker jag att inte tänka på det för mycket men nu när vi snart får besked så blir det svårare och svårare. Alla man möter frågar såklart hur det känns och om vi vet något så det är svårt att koppla bort det helt. På jobbet försöker vi klara det med lite galghumor; om man inte har med sig sitt passerkort på medarbetarinformationen så får man sluta, om man klagar på att det är kallt på kontoret så får man sluta, om man klagar på att kaffet smakar rävgift så får man sluta (jag dricker inte kaffe så där klarar jag mig!)....men trots det så börjar alla bli nervösa och oroliga. Något som gör det hela jobbigare är så klart att man får besked 3 veckor innan jul samt att arbetsmarknaden ser ut som den gör just nu. Ja, ja det är bara att vänta och se vad som händer. Under tiden får vi fortsätta tröstäta alla Ahlgrens bilar i form av Volvo V70 som vi har över sen tidigare i år!Helgen som gick har varit både lugn och smått kaotisk. I lördags var vi hemma på förmiddagen och gick en sväng till lekparken. På eftermiddagen kom Jens ut och hälsade på och fick då finna sig i att åka med oss och handla. Det blev smått kaotiskt eftersom Media Markt har öppnat en nya affär i samma affärskomplex som Coop där vi handlar. Alla skulle så klart dit och det tog en evighet att komma in på parkeringen och ännu längre tid att komma ut! På kvällen lagade vi mat och latade oss sen i soffan framför "Stjärnor på Is". I går fick vi åka och byta de ljusslingor vi köpt och satt upp i trädgården eftersom bara hälften av lamporna lyste. Nu är Bjarne inne på att göra äppelträdet på framsidan till ett träd à la Liseberg, dvs täcka in grenarna med lampor! Vi får se om det blir av. :-) I går kväll kom ett par kompisar hem och hälsade på med sina två barn. Vi gick i samma föräldragrupp när Albin föddes och de fick sitt andra barn samtidigt som oss. Det blev inte direkt en lugn och skön middag med 4 barn i åldern 1-3. Oscar och Albin var faktiskt förhållandevis lugna vid matbordet och jag tror det berodde på att de blev smått chockade av att se andra barn bråka under middagen så de kom av sig själva! :-)

4 kommentarer:

Petchie75 sa...

Åh nej, vad tråkigt - jag visste inte att du jobbar på Volvo. Jag håller tummarna för dig, jag förstår att det är väldigt nervöst och svårt att tänka på något annat. Och så himla typiskt att varslet ska komma precis före jul.
Stor kram

Mia sa...

Ja det är ingen bra tidpunkt att bli varslad, det är det väl aldrig men det blir ju extra trist vid jul. Jag hoppas få vara kvar och få välja själv är jag vill gå vidare.
Kram

Millan sa...

AH nej vad jobbigt att behova ga och vanta pa att fa veta vad som ska handa. Forstar att motivationen inte ar pa topp pa jobbet. Lite gott anda att ni kan ta det hela med lite galghumor! Jag haller tummarna stenhart har for att det inte ska drabba dig! Kass timing sa har innan jul. Det ar valdigt manga av vara vanner har i England ocksa som varslats nu och bara gar o vantar. Fy!
Du, vad skoj att du ska ta over fredagstemat forresten!! Jag tar garna over fran dig for Januari sedan om det ar ok? Jag har inte varit med i Oktober och November men nu ska jag satta fart igen tankte jag :-).
Hur har det gatt med var karlskroan traff? har du hort fran alla?
Kramis!

Millan sa...

Oops sag precis i kommentarerna nedan att nagon annan redan tagit over for Januari.. never mind ;-)! Kram