måndag 2 juni 2008

Sol och hav

Sitter just nu på kontoret och längtar tillbaka till helgen. Luftkonditioneringen har packat ihop och tagit semester och det är kvavt och varmt. Så vi flyr tillbaka till vad som hänt i helgen:

Även om torsdagen inte tillhör helgen så börjar vi där ändå. Det var nämligen gårdsfest på dagis. Det innebär sång, tipspromenad, lotteri, fika och korvgrillning. På förra årets gårdsfest ville Albin inte stå med de andra barnen när de sjöng, han var mer intresserad av att leka i sandlådan. I år accepterade han att stå med när alla sjöng men han ville inte sjung själv. Kan ju tillägga att det inte var så många barn som sjöng, de hade fullt upp med att titta på alla förväntansfulla föräldrar istället! Men det var gulligt i alla fall. Efter sången blev det precis som förra året lite lek i sandlådan istället för fika för Albins del. Kakor är ju bara sött och smakar illa! Vädret var precis så underbart som det varit hela förra veckan, soligt och varmt.



I fredags åkte vi hem till Ola, Anna-Karin och Vilmer och grillade. Vilmer har blivit en riktigt stor kille och han är så otroligt charmig och söt. Albin älskar att hälsa på där och passar på att provköra Vilmers alla bilar fram och tillbaka, fram och tillbaka. Det blev en härlig kväll med god mat och trevlig sällskap.

I lördags morse bar det av till Jönköping för släktträff på Bjarnes sida. Vi hann med fika, lunch på Sands golfklubb, tipspromenad, ännu mer fika mm mm. Vädret var underbart även då och både Albin och Oscar var små änglar hela dagen. Albin visade upp sin brandbil för alla och demonstrerade hur den fungerade. Oscar fick hålla tillgodo med en buss men var lika glad för det. Men höjdpunkten för Albin var nog ändå den traktor som farmor köpt. En röd tramptraktor med släp. Han trampade fram och tillbaka på gräsmattan och ville gärna haft med den istället för brandbilen när vi skulle äta lunch. Varken Albin eller Oscar sov så mycket på dagen och somnade efter 10 minuter i bilen på väg hem.


I går var det dags för säsongens första båttur. Kl 09:30 kom snälla och underbara mamma, pappa och Jens hem till oss för att passa Albin och Oscar. Bjarne och jag åkte då ut till Björlanda Kile för att åka med Pernilla, Magnus, Alicia och Hugo ut på havet. Vi hade en helt underbar dag med sol, sol och åter sol. Vi åkte från Björlanda upp förbi Marstrand och vidare till Åstol. Pernilla och Magnus har en motorbåt med en motor på 200 hk så det gick undan! På Åstol fiskade vi krabbor, åt glass, slappade på badstranden och njöt i fulla drag av utsikten och omgivningarna. Vi var hemma igen vid 17-tiden och höll kvar sommarkänslan genom att grilla på altanen. Tusen tack mamma, pappa och Jens för barnvakt. Vi hade en underbar dag.


Fler bilder finns på hemsidan!

3 kommentarer:

Millan sa...

Ah vilken harlig helg ni har haft!! Det ar verkgien somrigt och fint hemma hos er nu! Men varfor kommer det ingen sol hit undrar jag? Jag kikade pa fotona pa hemsidan och fick en enorm hemlangtan nar jag sag fotona ifran sondagens battur. Gud sa harligt!!
Och vad sot lille Vilmer ar :-)! Han ser sa svensk ut!!
Harligt med tva glada och friska killar ocksa. Det gor ju inte precis helgen samre :-). kram

Millan sa...

Ps, vad fin du ar i haret!! Har du klippt dig?

Mia sa...

Hej,
Ja vi hade en underbar dag ute på havet. Jag trodde ni hade det lika varmt som vi!? Har varit 30 grader i flera dagar och ska fortsätta så. Jag har inte klippt mig sen vi sågs, men tack ändå! Hur är det med Nils?
Kram