lördag 21 juni 2008

Midsommar som det ska vara

Igår firade vi precis en sådan midsommar som man föreställer sig när man tänker på ett midsommarfirande. Midsommarstång, sill, färskpotatis, små grodorna, glada och busiga barn... Vi var bjudna till Karins föräldrars sommarhus. Karin och Christian var där med Ida och Gustav, Karins föräldrar, min mamma och pappa och så vår lilla familj. Huset ligger precis vid vattnet på gångavstånd från mamma och pappas hus.

Vi började dagen med sillunch på deras inglasade altan med havet som en underbar tavla i bakgrunden. Sillunchen bestod av lax, sill, fäskpotatis, ost, jansons frestelse, rostbiff mm mm. Efter lunchen åt vi så klart jordgubbar och glass. Det finns nog inget som smakar mer sommar än det. Albin blev överlycklig över att få träffa Ida och de sprang runt och busade tillsammans. Som sig bör på midsommar hade vi en midsommarstång och vi dansade fler varv runt den under dagen. Albin och Idas favorit var "björnen sover", ingen midsommarklassiker men roligt hade de! Förutom dans så hade vi lite lekar; säckhoppning, stövelkastning och dragkamp. Jag vet inte vem som vann men alla hade väldigt roligt. Oscar tyckte att "björnen sover" var spännande men säckhoppningen var lite otäck. :-)

I dag har Albin fått en present från mormor och morfar. En riktig cykel! Vilken överlycklig liten kille han blev när han fick se den. Vi hann cykla fram och tillbaka till lekparken ett par varv innan himlen öppnade sig och åskan började mullra. Nu sover båda barnen vilket behövs eftersom de vaknade 05:10 respektive 06:15 i morse! Jag ska ta och packa i ordning min resväska inför Rhodos. Pappa har varit snäll och erbjudit sig att köra oss ner till Sturup i natt. Tusen tack! Hoppas alla får en bra sommar!

Inga kommentarer: