torsdag 17 april 2008

Vattenkoppor

Då var det dags för vår omgång av vattenkoppor. I tisdags när Albin skulle bada såg vi att han hade lite prickar på ryggen och magen. Under natten kom det fler och på BVC konstaterade man att han fått vattenkoppor. Vi fick såklart inte gå in på BVC eftersom smittan är luftburen, utan snälla Marianne kom ut till parkeringen och tittade på Albin när han satt i bilen. Jag hoppas att vi inte smittade alltför många barn på Oscars 1-årskalas. De flesta som var där har nog redan haft det. Nu väntar vi med "spänning" på att även Oscar ska bli prickig. Albin verkar inte ha så ont av sina koppor än så länge. Han klagar lite på att han har ont i huvudet och på magen och försöker klia lite. Men han är vid gott mod ändå. Man blir lite som en spetälsk familj under sjukdomstiden då det kan ta upp till 10 dagar innan det har gått över och inte smittar. Även om det inte har brutit ut på Oscar så smittar han ändå. Så det blir till att hålla sig hemma eller umgås med familjer vars barn redan haft vattenkoppor! Karin o Christian, vad gör ni i helgen!? :-)

1 kommentar:

Millan sa...

Aj da.. sa synd att inte vi ar hemma nu for da hade vi kommit och umgatts med er. Nils hade vattkoppor for exakt ett ar sedan (25 april for att vara exakt ;-)) och ingen ville umgas med oss heller ;-). Men det ar ruggigt skont att de far det nar de ar sa har sma och sedan slipper man oroa sig mer for det. Det kunde ju tex komma riktigt olagligt nar man har en resa inbokad eller sa!! Det skulle val nastan vara lite skont om Albin fick det nu ocksa sa ar det over sen!
Skont att Albin inte verkar ha sa ont av kopporna heller!! Nils hade feber nagon dag och var lite hangig men efter bara en eller tva dagar sa var han som vanligt igen - bara lite prickigare!! ;-)
Hoppas vadret blir ok sa att ni i alla fall kan vara i tradgarden!!

Kram