tisdag 13 maj 2008

Kossor och syltpaddor

Helt plötsligt försvann sommarvärmen lika snabbt som den kom men vi fick en underbar helg i värmen och har inte varit inomhus många minuter. I fredags fyllde Fredrik 35 och hade som sig bör fest hemma i Balltorp. Jens ställde upp som barnvakt så vi kunde åka båda två utan barn. Riktigt lyxigt! I lördags var det dags för betessläpp på Kåhögs gård i Partille. Det var flera tusen människor där för att få uppleva när kossorna släpps ut i det fria efter en lång vinter inomhus. Man kunde även titta på små kalvar, lamm och traktorer. Alla bjöds på mjölk och bullar. Det såg väldigt härligt ut när kossorna kom ut i hagen och hoppade och skuttade. De nosade försiktigt på gräset innan de nöjt började äta. Albin var mest fascinerad av kalvarna och tyckte nog att det var lite läskigt när kossorna kom ut. När vi kom hem var det som vanligt fullt med barn ute och lekte på gatan. En av grannarna satte igång sin vattenspridare på gräsmattan och inom kort sprang alla barn fram och tillbaka och tjöt av skratt. Albin var lite avvaktande i början men efter ett tag ställde han sig mitt i strålarna och skrattade. Oscar tittade på på säkert avstånd! På kvällen kom Gunilla och Christoffer hem till oss och grillade och Albin visade tvångsmässigt upp alla sine leksaker för Christoffer!


I söndags kom Nils och Camilla och hälsade på. Det var verkligen kul att ses och förhoppningsvis hinner vi ses igen innan de åker hem. Eftersom det bor så mycket barn på gatan så finns det hur mycket leksaker som helst och alla lånar av varandra. Albin har en egen trehjuling som han cyklar jättebra på. Men han har alltid varit lite nyfiken på andra barns cyklar. I söndags klättrade han upp på Antons cykel och helt plötsligt trampade han iväg! Den har så klart stödhjul men oj vad stolt han var. Han cyklade fram och tillbaka i en timme innan det var dags att gå in och äta. Det får nog bli en tidig 3-årspresent tror jag.

I dag är det en stor dag på dagis. Albin ska gå utan blöja för första gången. Han har blivit riktigt duktig på att sitta på pottan och verkar redo för att bli blöjfri. I natt vaknade jag av att han tände lampan i sovrummet och sa "Albin kissa pottan". Det gjorde vi så klart och sen gick han rakt in till sin säng och somnade om. Jag var så förvånad att jag låg vaken en lång stund!

På nyhetsmorgon i morse hade de djur i studion, bland annat sköldpaddor och ormar. Bjarne pekade på sköldpaddan och sa vad det var till Albin. "Syltpadda" konstaterade Albin nöjt flera gånger!

Inga kommentarer: