tisdag 16 september 2008

Hej då napparna!

I helgen var det en stor dag i Albins liv. Det var dags att ge napparna till Lisebergskaninen! Eftersom han avgudar kaninerna så tänkte vi att det kunde vara ett bra sätt att säga hej då till napparna. Vi har under ett par månader "bearbetat" Albin och berättat att när man fyller 3 år så lämnar man napparna till Lisebergskaninerna för att kaninbebisarna behöver dem. Sagt och gjort, i lördags var det dags. Albin lämnade stolt fram en påse med nappar till Kaninen som i sin tur la dem i en "nappometer" som de har i Kaninhuset. Efter det fick Albin ett diplom för att han varit så duktig. Allt gick jättebra och vi höll tummarna för att det även skulle gå bra på kvällen. Men då kom verkligheten ikapp. Albin insåg sitt misstag, att napparna var bort för evigt och blev hysteriskt ledsen. Efter en hel del tröstande och förklarande att napparna var hos Kaninerna och att skålen där napparna varit faktiskt var tom så köpte han helt plötsligt läget och la sig ner och sov. Sen dess har han inte varit ledsen en sekund över sina förlorade nappar. Duktig kille! Här får Albin sittt diplom av Kaninen. I bakgrunden ser man "nappometern" på väggen.

I slutet på den här veckan ska vi äntligen påbörja utbyggnaden av vår hall. Vi ska bygga ut en 8 m2 stor ny hall. I den kommer vi få plats med en hel del förvaring vilket gör att den nuvarande hallen inte blir så överbelamrad med saker. Vi har haft en väldig tur och hittat en snickare via en kollega till mig. Innan vi kom i kontakt med honom så kastade jag i princip pil på gulasidorna och hoppades att jag träffade någon som var bra. Alla som vi kontaktade hade dock väldigt mycket att göra och var inte lediga förrän efter nyår. Vi vill ju gärna få det gjort innan vintern kommer med overaller och vinterskor i mängder. Och nu blir det så! Det kommer ta 2-3 veckor innan det är klart och sen ska vi med hjälp av Bjarnes kusin fixa golv och väggar invändigt för att spara lite pengar. Så här ser hallen ut idag, kläder och skor överallt. Ser fram emot att lägga ut en bild på den nya strukturerade hallen!


Så här ser utsidan ut just nu med farstun. Men om ett par timmar är den borta. Snickaren börjar riva idag! Det ser väldigt kalt ut just nu för vi har flyttat runt alla blommor och ljuslyktor till altanen på baksidan.

4 kommentarer:

Millan sa...

Harligt med ny hall!! Jag tror att det kommer bli toppen. Det roliga ar bara att ajg redan nu tycker att er hall ar STOR.. om man jamfor med vara lilla pyttehall. Men sa ar det ju har... allt ar mindre pa nagot satt i hus.

Vad harligt att det gick sa bra for Albin med napparna. Det ar vart bekymmer har just nu.. det kanns inte helt ratt att ta dem i fran honom nu nar bebisen kommer eftersom han da, om bebisen har napp, kanske kommer tycka att det ar annu svarare an annars. Vi har hur som helst lite planer pa att aka till liseberg innan jul och gora det... men fragan ar om julen blir hemsk da?!
Hoppas det haller i sig och att Albin fortsatter acceptera laget ang. napparna!! Stor kram

Anonym sa...

Hej vännen. Först innan jag glömmer det, tänk vi är hemma den helgen som du är hemma!!!! Det är inte många helger som vi är hemma i höst men detta är en av dem. Vi kanske kan höras o försöka få till en fika! Ring när det skulle passa er...

Sen jisses så stor han har blivit lämnat napparna o allt. Vi har funderat på hur man ska göra det men ge till Tomten tycker inte jag är en bra idee, utan det får bli nappträdet här på Dragsö Camping, tror det var där det fanns eller om man gör det som ni när man är på Liseberg.

Vad fint kortet är på Oscar, jisses igen så stor kille!!!!

Vad hur när höll jag på att säga men hur ska ni få till 8 kvm till, ska ni ta något rum inne eller ska ni bygga ut ut mot garageuppfarten????

Nähä nu lockar disken. Elias är lite hängig, snuvig o annat så ikväll har jag inte hunnit något alls... Ha det bra o hör av dig om helgen när ni kommer hem! Kram Emma

Mia sa...

Millan; än så länge går det jättebra för Albin utan napp. Han vill inte ha Oscars napp när han ser att han får ha. Nu har Oscar bara napp när han sover men det är ok med Albin. Jag tror inte julen skulle bli hemsk om ni ger Nils nappar till kaninerna då. Vi åkte till leksaksaffären med och köpte en liten mini-bil från "Cars", det gjorde nog allt lite lättare med! ;-)

Emma; Hej, vad kul att ni är hemma nästa helg! Vi kommer på onsdag och stannar till söndag. Vi har inga planer alls. Självklart ser vi till att få tid till en fika.

Vi ska bygga ut en ny hall utanpå huset. Jag har lagt in ett kort på hur framsidan ser ut idag. Farstun kommer rivas och så bygger vi ett nytt rum kan man väl säga. Det ska bli underbart att få mer plats till förvaring! Kan aldrig få nog av det!

Hoppas Elias mår bättre. Inte roligt med hängiga barn.

Vi ses nästa vecka!

Kram

Marianne sa...

Så duktig han är din Albin! Det kan inte vara lätt att bli av med sin ständiga följeslagare när man bara är tre år! Jätteduktig, kan du hälsa honom att Farao i Egypten tycker, och alla kameler står här utanför och är jätteimponerade!

Kul att bygga om hallen. Det ska bli spännande att se hur det blir!