måndag 4 januari 2010

Länge sen sist...

Det har varit ont om inlägg här de senaste tiden och jag kan inte lova att det kommer blir fler i fortsättningen men jag ska göra ett försök. Det hände mycket i slutet på 2009 med nytt jobb och allt vad det innebär så tiden fanns inte rikigt där till att blogga.

Vi har haft en lång och underbar julledighet men nu är det sakta men säkert tillbaka till vardagen som gäller. Vi började vår ledighet med att åka till Bjarnes mamma för att fira jul med henne ett par dagar innan vi åkte till Karlskrona. Vi fick ett par härliga vinterdagar där med sparkåkning och lek i snön. Det var lite väl kall bara med -20 ett par dagar när vi vaknade. Vi vågade oss ut när temperaturen stigit till -15 ! =) Tomten kom på besök till farmor med julklappar fastän det inte var julafton på riktigt än. Tänk vad han kan den där tomten!

Efter vårt besök där gav vi oss av till Karlskrona för en sista jul där. Jag kan inte komma ihåg när vi firade en vit jul där sist men i år blev det så. Det finns nog inget som bidrar mer till julstämningen än snö överallt! Vi plockade fram pulka och snowracer och gav oss ut i pulkabacken flera gånger. På julafton vaknade barnen och upptäckte till sin stora förtjusning att tomten hittat fram redan på natten och lagt varsin julklapp i julstrumporna som vi hängt upp kvällen innan. Inte nog med det, efter Kalle Anka knackade han på dörren och kom och hälsade på igen! Förra julen var Oscar rädd för tomten men i år var han bara nyfiken. Både han och Albin pratade på och berättade om sina kompisar på dagis och vad de heter. Albin berättade att han håller på att växa och bli stor och då får man ibland ont i benen. Tillslut fick vi lite fint avbryta deras svada så att de inte skulle riskera att känna igen tomten (morfar!). Båda två hade givetvis varit snälla hela året och blev överlyckliga när de fick sina julklappar av tomten. Albin fick en efterlängtad New Holland traktor som han har önskat sig sedan i somras. Oscar fick en Bandis-trakto från Byggare Bob! Som vanligt åt vi en massa god mat och öppnade fler julklappar och som vanligt tar julafton slut alldeles för fort!

I mellandagarna kopplade vi av och njöt av att vara lediga. Några träningspass hann vi med och så träffade vi min mormor och morfar en hel del också. Ett par dagar innan nyår åkt Bjarne och jag hemåt och lämnade barnen hos mormor och morfar. Det var väldigt konstigt och lite vemodigt att åka därifrån eftersom det var sista gången vi firade jul i det huset och sista gången som vi var där över huvudtaget. Den 29/1 går flyttlasset till Göteborg för mamma och pappa!

Väl hemma fick vi en massa saker gjorda. Eftersom mamma och pappa inte har hittat något nytt boende i Göteborg än så kommer de bo hos oss ett tag och de behöver så klart få plats med kläder mm. Det blev en perfekt spark i baken för oss att ta tag i vår klädkammare och våra garderober. Vi rensade ut 6 säckar med kläder och fyllde bilen med saker att slänga på tippen. Det är såååå skönt att rensa ut och slänga!

I lördags kom mamma och pappa upp med barnen och de var underbart att få hem dem. Även om det är lyxigt och skönt att få ett par dagar för sig själv så saknade vi dem massor. Tack för hjälpen mamma och pappa!

5 kommentarer:

Taina sa...

Visst blir det svårt att hinna med bloggen ibland. Jag känner likadant. Jobbet kräver så mycket tid och kvällarna ägnas åt familj och träning. Du som har ett nytt jobb dessutom!

Underbar julledighet tycks ni ha haft i alla fall!

Det verkar vara en enorm bostadsbrist i Göteborg. Min son söker fortfarande, efter ett halvårs letande!!!

Kramar och god fortsättning!

Ebba Christina sa...

Tillhör också dom som har svårt att alltid hinna med bloggandet fastän det är så kul. Men drar en repa mellan varven. Läser och kommenterar och skriver då och då. God fortsättning på det nya året....

Anonym sa...

Tack för lånet av era godingarna Mormor & Morfar

Annika sa...

God fortsättning!
Visst, tycker det är helt OK att låta bloggen, och bloggar, vila under helgerna.
Det låter som om julen och nyåret var fint för er! BRA!!
Kram!!

Mia sa...

Taina: ja ibland får man ta en paus när tiden inte räcker till. Vi har haft en härlig jul och njuter av snö och kyla nu. Vad tråkigt att höra att din son inte hittat någon ny bostad än. Jag ska fortsätta hålla ögon och öron öppna! Kram!

Ebba:Tack det samma! Jag ska läsa ikapp lite bloggar så snart jag hinner! =)

Mamma: tack själva för en härlig jul och för ett par barnfria dagar! Kram! =)

Annika:Tack! Ja när tiden inte räcker till så får bloggvärlden ge vika lite för den riktiga. =) Kram!