tisdag 19 januari 2010

Helg på pensionat

Helgen som gick spenderade vi på Sjöbacka pensionat för att fira svärmors 60-årsdag. Pensionatet som ligger mellan Skara och Skövde tar totalt 12 gäster och eftersom vi var 10 personer så hade vi det helt för oss själva. Kvinnan som äger pensionatet står också för all service under vistelsen, hon lagar maten, serverar den, bakar kakor till kaffet och serverar dem i salongen framför en tänd brasa. Inte dumt alls.

Välkommen till Sjöbacka Pensionat

På lördagen tog vi en tur in till Skövde och besökte ett nybyggt äventyrsbad där. Det visade sig vara en riktig höjdare och både Albin och Oscar plaskade och lekte i nästan två timmar. På eftermiddagen åkte vi till en närliggande golfbana som är känd för sina enorma pulkabackar. En riktig höjdare det med! Det fanns perfekta pulkabackar överallt som var precis lagom branta och lagom långa. Albin var i sitt esse och åkte stjärtlapp för glatta livet. På kvällen åt vi en god trerätters middag och firade födelsedagsbarnet.
Full fart i pulkabacken!

Oscar väntar på maten

Hela gänget samlat

Innan vi åkte hem på söndagen hann vi med ytterligare en tur till pulkabacken och den här gången följde hela gänget med. Vi avslutade helgen med kaffe och nybakad rulltårta framför brasan på pensionatet.

Det går att åka pulka i jeans och lågskor också!

4 kommentarer:

Annika sa...

Vilken helt underbar helg!
VILKET STÄLLE!!
Var maten jättegod?
Vilken grej att driva ett sånt här ställe. Jobbade ägarinnan ensam, elelr hade hon hjälp?
Måste nog googla lite för nu blev jag ruggigt nyfiken.
Kram!!

Mia sa...

Annika: Det var verkligen jättemysigt! Och att vi hade det helt för oss själva gjorde allt så mycket enklare med barnen. Maten var god men godast var kakorna! =) Sofia som hon heter som driver/äger det hade lite hjälp av sin man men hon lagade maten och serverade. Hennes man lekte mycket med våra barn istället! =) Kram!

Emmama sa...

Vilken grej att driva ett sånt ställe, det är en liten dröm jag har som blir starkare de jobbdagar då man inte känner att det man gör gör nån nytta alls. Så mysigt! Jättefint ställe. Rulltårta äter man ju inte ofta nog.. :) Kram!

Joakim sa...

På Sjöbacka Pensionat har jag bott. Dock inte vintertid och ser på bilderna att det ser väldigt mysigt ut även då.