tisdag 5 augusti 2008

Slut på semestern

Så var det dags att börja jobba igen. De 6 veckors semester som vi haft ihop har verkligen varit härliga. Vi har hunnit koppla av och njuta av en härlig svensk sommar. Vi avslutade semestern med ett besök hos Vivianne i Daräng. Bjarne och Oscar åkte bil dit förra tisdagen medan Albin och jag stannade hemma ett par dagar. Det var riktigt mysigt att bara rå om honom ett tag. Vi tog tåget till Jönköping i torsdags. Albin tyckte det var väldigt spännande att åka tåg. Han har gjort det förut men var så liten då att han inte kommer ihåg det nu. Den här resan satt han som ett litet ljus och tittade ut genom fönstret. Vi såg traktorer, hästar mm mm. Det enda som var jobbigt var när vi skulle gå till cafévagnen och köpa lite fika. Albin fick då för sig att man bara åker tåg om man sitter på sin plats. Så han grät och ropade förtvivlat när vi handlade fika att "Albin vill åka tåg!". Jag pekade ut genom fönstret och sa att vi åker tåg nu med, men det trodde han inte på förrän vi bar tillbaka på våra platser igen. :-)

I Daräng kopplade vi av och åkte till en mysig badplats två dagar i rad. Albin upptäckte att det var roligt att hoppa från badbryggan ner i vattnet. Klättra upp för stegen och hoppa i igen. Han höll på med det i en evighet tills han hackade tänder. Oscar var inte lika sugen på att bada utan traskade förnöjt längs med strandkanten och kastade stenar. En sak som de tyckte om båda två var att åka i den lilla gummibåten som Vivi hade köpt. Den gick också utmärkt att bada i hemma på gräsmattan hos Vivi.
Lite avkoppling i hängmattan

Albin har stannat kvar ett par dagar hos farmor och har bland annat roat sig med att klättra upp och ner i Calles traktor. Och tro nu inte att han är nöjd efter en liten stund. Han har gjort det 2 timmar i sträck i 3 dagar nu! Vivi, jag beundrar ditt tålamod! Vi hade tröttnat efter en kvart. Hemma har jag som sagt börjat jobba igen och Bjarne och Oscar har varit ute och plaskat i regnet som aldrig verkar ta slut.

Nu börjar det så smått dra ihop sig för dagis igen. Albin börjar på tisdag i nästa vecka och Oscar börjar sin inskolning den 19 augusti. Från den 1 september går de heltid båda två. Gud vad fort tiden går! På hemsidan finns förresten lite nya bilder från semestern.

2 kommentarer:

Millan sa...

jag tankte lustigt nog precis pa det har i morse pa vag till jobbet - alltsa huruvida det var dags for Oscar att borja pa dagis nu ocksa och nar det skulle ske. Sa ratt sa snart alltsa! Kommer han att ga i samma grupp som Albin da? Maste ju vara en viss trygghet att ha storebror dar redan!
Vad harlig slutet pa er semester later. Ni fick verkligen en hel del som under den ocksa vilket ar mer an man kan saga om det har gudsforgatna landet dar det bannemej har regnat varenda dag sedan vi kom hem. Otroligt och valdigt deppigt!
Jatte mysigt att hinna ses sapass mycket den har gangen men jag maste be om ursakt igen for bilen med det hoga ljudet som vi gav till Albin.. oops! Vi fick en liknande till Nils sa vi fick igen kan man saga ;-). Kram!

Mia sa...

Hej,
Albin och Oscar kommer vara på samma avdelning och det känns bra. Visst, de får inte vara ifrån varandra alls under dagarna men de gör olika aktiviteter med de små och stora barnen så jag tror det kommer funka bra.
Trist att ni haft dåligt väder sen ni kom hem. Det är först nu som det blivit sämre här. Vi hade verkligen jättemysiga dagar i Daräng hos Bjarnes mamma. Hon och Albin kommer hem i morgon fm. Saknar honom!
Det är ingen fara med bilen, vi har öronproppar! ;-)Kul för Nils att ha fått en likadan!
Kram