I dag är det onsdag och dags för ett recept. Det blir en paj som man kan ha till dessert eller fika. Vi ska bjuda på den ikväll när Karin, Christian, Ida och Gustav kommer på besök.
Key Lime pie
Pajskal
200 g digestivekex (ca 14 st)
75g smör
2 mask socker
Fyllning
3 ägg
1 burk kondenserad mjölk (400 ml)
1 dl limejuice
3 msk socker
Tillagning
Värm ugnen till 175º. Finfördela kexen i mortel eller matberedare. Smält fettet och blanda det med kexsmulor och socker. Tryck ut smuldegen i botten och lite upp på kanten i en rund bakform med löstagbar kant (ca 26 cm i diameter). Grädda pajskalet i mitten av ugnen 4-5 minuter. Låt svalna. Dela äggen i gulor och vitor. Rör ihop gulorna med mjölk och lime-uice, blanda väl men vispa inte. Häll blandningen i pajskalet, släta till ytan och ställ i kylen tills den stelnat, gärna över natten. Värm ugnen till 250º. Vispa äggvitorna till hårt skum och vänd ner sockret. Spritsa eller bred ut marängsmeten över pajen. Sätt in den i mitten av ugnen tills marängen fått lite färg, 2-3 minuter.
Servera pajen kall som dessert eller till kaffe/te.
3 kommentarer:
Ah den pajen har jag faktiskt gjort en gang och den blev smaskig!! Hade glomt av det receptet men det maste jag prova igen!
kram
Den är riktigt söt och god. Det blev lite över eftermiddagen igår så vi får äta efterrätt idag med!
Kram
Så gott! Den ska jag försöka mig på någon gång när jag känner mig modig. Är lite skraj för maräng som jag aldrig lyckas med.
Skicka en kommentar